::ASPERiaN FORUM::
selamat bensantai

Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

View previous topic View next topic Go down

Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by zanne on Sun 02 May 2010, 5:48 pm

Assalamualaikum,
Oleh kerana saya akan menjejakkan kaki ke asasi ini,apakah perkara yang perlu saya tahu atau bersedia untuk mengambil program??
ermm,setakat ini, yang sy tau,asasi ini dijalankan di upm kampus serdang. betoi x??
lepasan asasi ini dpt melanjutkan ijazah di upm...cth dr perubatan veterinar, bioteknologi, sains makann dll...
masa yang untuk program ini adalah selama 3 sem iaitu 1 1/2 tahun...
erm, ada 6 subjek.....erm.....
apa lagi ye?? Question Question
persediaan mental macamana???ada kes pembulian x??? bounce

zanne
Newbie
Newbie

Female
Number of posts : 2
Age : 23
Location : terengganu
Job/hobbies : students
Reputation : 1
Points : 5
Registration date : 01/05/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by colorex on Thu 27 May 2010, 4:18 am

hehe.. w`salam.. saya bahasakan diri sebagai abang erk? dah zanne adik ? bley?

Alhamdulillah setakat ni tak ada kes pembulian.. it`s not like hostel kat sekolah dik.. kita dah masuk alam remaja (student university) dah tak da konsep buli membuli... abg batch ketiga asasi sains pertanian..
sekarang dah masuk degree..Kos sains pertanian..

apa yg adik perlu sedia..??? herm.. kena ingat balik apa yg belajar time spm dulu.. kalau spm dah strong.. memang totally macam minum air ja.. maintain pointer tiap2 sem 3.5 above.. dapat 4 flat lagi okey..
nanti leh minta scholar time naik degree..

study tak teruk cam matrix.. cuma kena rajin.. sebab stail budak u sket..

enjoy skit dik kat sini... heheh.. kitorang banyak gak lepak2..

nanti .. budak2 asasi akan masuk kolej ketiga belas.. kolej tu ja ada budak2 asasi.. kolej2 lain tak ada..

lecturer semua power2.. cuma kena pandai sesuaikan diri.. setakat ni alhamdulillah.. semua lec baik2.. tak kedekut markah.. senang skor time exam..

apa lagi erk nak cerita.. hehehe... tak tahu lah.. kalau ada apa2 lagi .. just asking me erk..

_________________
:::I`m that man:::

colorex
Super Administrator
Super Administrator

Male
Number of posts : 151
Age : 27
Location : kedah
Job/hobbies : student lagi la..
Personal profile : Hai semua.. assalamualaikum saya dah selamat datang saya ucapkan kepada anda semua yg sudi meluangkan sedikit masa korang untuk join forum ni..maaf la sekirangan tak semeriah seadanya.. aku baru ja belajar buat benda2 alah ni..
Reputation : 2
Points : 68
Registration date : 19/06/2008

View user profile http://Prepaid4U.Net/?id=colorex89

Back to top Go down

Re: Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by akmal on Thu 27 May 2010, 1:48 pm

colorex wrote:hehe.. w`salam.. saya bahasakan diri sebagai abang erk? dah zanne adik ? bley?



nanti .. budak2 asasi akan masuk kolej ketiga belas.. kolej tu ja ada budak2 asasi.. kolej2 lain tak ada..



apa lagi erk nak cerita.. hehehe... tak tahu lah.. kalau ada apa2 lagi .. just asking me erk..

knape sayer dpat kolej 14???ermm.. Shocked silent

akmal
Newbie
Newbie

Female
Number of posts : 2
Age : 24
Location : terengganu
Job/hobbies : surfing
Reputation : 0
Points : 2
Registration date : 27/05/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by Nur HIdayah on Fri 28 May 2010, 2:38 am

salam...
kalo pointer x elok kena buang tak?

Nur HIdayah
Newbie
Newbie

Female
Number of posts : 3
Age : 24
Location : Kedah
Job/hobbies : reading
Reputation : 0
Points : 5
Registration date : 28/05/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by colorex on Fri 28 May 2010, 5:04 pm

akmal wrote:
colorex wrote:hehe.. w`salam.. saya bahasakan diri sebagai abang erk? dah zanne adik ? bley?



nanti .. budak2 asasi akan masuk kolej ketiga belas.. kolej tu ja ada budak2 asasi.. kolej2 lain tak ada..



apa lagi erk nak cerita.. hehehe... tak tahu lah.. kalau ada apa2 lagi .. just asking me erk..

knape sayer dpat kolej 14???ermm.. Shocked silent


ye erk.. herm penuh kot.. tak pernah lak tawu budak asasi dapat kolej lain..
dah 5 batch kat k13..
tak pe dik..
pakwe hensem2 kolej 14..

_________________
:::I`m that man:::

colorex
Super Administrator
Super Administrator

Male
Number of posts : 151
Age : 27
Location : kedah
Job/hobbies : student lagi la..
Personal profile : Hai semua.. assalamualaikum saya dah selamat datang saya ucapkan kepada anda semua yg sudi meluangkan sedikit masa korang untuk join forum ni..maaf la sekirangan tak semeriah seadanya.. aku baru ja belajar buat benda2 alah ni..
Reputation : 2
Points : 68
Registration date : 19/06/2008

View user profile http://Prepaid4U.Net/?id=colorex89

Back to top Go down

Re: Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by colorex on Fri 28 May 2010, 5:07 pm

Nur HIdayah wrote:salam...
kalo pointer x elok kena buang tak?

hehe... setakat ni tak ada yg kena tendang.. kalau fail pon kena repeat paper ja dik..
jangan la risau.. yg fail tu yang tak rajin belajar.. kalau rajin skit wat assignment wat tutor.. confirm A bercambah ja..

_________________
:::I`m that man:::

colorex
Super Administrator
Super Administrator

Male
Number of posts : 151
Age : 27
Location : kedah
Job/hobbies : student lagi la..
Personal profile : Hai semua.. assalamualaikum saya dah selamat datang saya ucapkan kepada anda semua yg sudi meluangkan sedikit masa korang untuk join forum ni..maaf la sekirangan tak semeriah seadanya.. aku baru ja belajar buat benda2 alah ni..
Reputation : 2
Points : 68
Registration date : 19/06/2008

View user profile http://Prepaid4U.Net/?id=colorex89

Back to top Go down

Re: Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by hazim.azmi on Mon 09 May 2011, 3:08 am

salam...
tanya sikit, memang setaun setengah?
knape dalam jadual akademik tulis habis sem 3 bulan mei taun depan?
T_T

hazim.azmi
Newbie
Newbie

Male
Number of posts : 1
Age : 23
Location : kota tinggi
Job/hobbies : non
Reputation : 0
Points : 1
Registration date : 09/05/2011

View user profile

Back to top Go down

salam

Post by colorex on Tue 10 May 2011, 5:54 pm

hazim.azmi wrote:salam...
tanya sikit, memang setaun setengah?
knape dalam jadual akademik tulis habis sem 3 bulan mei taun depan?
T_T

W`salam..
terima kasih kepada adik yang sudi bertanya.. selamat datang ke Asasi sains pertanian upm..
Pertama sekali.. minta maaf ya.. lama tak update info pasal asasi..
Bermulanya tahun 2011...program ini telah disingkatkan kepada 1 tahun.. alhamdulillah.. cepat skit masuk degree nanti...
Kami sinior2 yang habis lewat skit... kitorang 3 semester... adik2 2 semeter ja..

_________________
:::I`m that man:::

colorex
Super Administrator
Super Administrator

Male
Number of posts : 151
Age : 27
Location : kedah
Job/hobbies : student lagi la..
Personal profile : Hai semua.. assalamualaikum saya dah selamat datang saya ucapkan kepada anda semua yg sudi meluangkan sedikit masa korang untuk join forum ni..maaf la sekirangan tak semeriah seadanya.. aku baru ja belajar buat benda2 alah ni..
Reputation : 2
Points : 68
Registration date : 19/06/2008

View user profile http://Prepaid4U.Net/?id=colorex89

Back to top Go down

Re: Asasi Sains Pertanian...apa yg patut saya tau??

Post by Sponsored content Today at 6:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum